Kteam | Terapia Cupping
1052
post-template-default,single,single-post,postid-1052,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Terapia Cupping

Terapia Cupping

Terapia cupping sau terapia cu ventuze este o tehnică ce datează din antichitate şi a fost folosită în special de către popoarele asiatice. Ajută la tratarea mai multor afecţiuni de la artrită şi boli ale sângelui, până la afecţiuni respiratorii şi contracturi musculare.
Tehnica presupune folosirea unor cupe de sticlă sau metal din care se scoate aerul (prin ardere sau cu un dispozitiv special ce crează vid) şi care se aplică pe piele. Acestea, în momentul în care ajung în contact cu pielea, din cauza lipsei de aer, realizează aspiraţia punctuală a tegumentului. În aceste condiţii, capilarele superficiale se sparg, iar circulaţia sângelui în cercul desemnat de gură ventuzei creşte semnificativ. Urmele pot rămâne vizibile aproximativ 2 săptămâni.
Printre beneficiile acestei terapii se numără: îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei, tratarea bolilor reumatice, tratarea febrei (în Antichitate, chiar acesta era scopul cupping-ului), detoxificarea organismului, dar și stimularea funcțiilor cognitive și a imunității organismului.
Cui se adresează: persoanelor care prezintă tulburări energetice care includ prezența frigului, stază a sângelui, dureri, parestezii, redori pe traiectul meridianelor. De asemenea, pacienților cu artralgii, mialgii, contracturi musculare, nevralgii, în boli respiratorii acute, sportivilor de performanță și nu numai.Call Now Button
WhatsApp chat