Kteam | Osteopatia
1040
post-template-default,single,single-post,postid-1040,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia este o metodă manuală non-invazivă, prin care se evaluează ƫesuturile şi disfuncƫiile somatice şi prin manipulări manuale îmbunătăƫeşte fiziologia întregului organism.
Osteopatia priveşte corpul holistic, ca un întreg format din structuri separate-încheieturi, articulaƫii, muşchi, coloana vertebrală, care lucrează în interdependenƫă. Este o formă de terapie axată mai mult pe sănătatea persoanei în globalitatea eu și nu pe afecƫiuni.
Osteopatul identifică modificări funcționale ale corpului, semne și simptome care pot duce apoi la diferite tipuri de dureri sau chiar la disfuncƫionalităƫi majore.
El nu se concentrează doar pe partea afectată sau dureroasă, ci asupra cauzei si prin manipulări manuale ca stretching, presiuni, rezistenƫă, reuşeşte să aducă în echilibru întregul organism.
Termenul de „osteopatie” a fost creat de fondatorul său, chirurgul american Dr. Andrew Taylor Still, care la sfârșitul secolului al XIX-lea a căutat și a descoperit relațiile dintre echilibrul funcțional al întregii structuri și sănătatea corpului. Dr. Still, dezamăgit de medicina tradițională, a dezvoltat un nou concept de a privi corpul uman și un alt mod de a-l vindeca, folosind mâinile. Dr. Still ne-a lăsat câteva principii de bază care ne permit să restabilim homeostazia corpului.
Osteopatia este rezumată într-o singură frază “Structura guvernează funcția, iar funcția guvernează structura”. Perfecțiunea fiecărei funcții este legată de perfecțiunea structurii de susținere, la fel cum funcția incorectă va modifica structura. Dacă acest echilibru este modificat, ne confruntăm cu o disfuncție somatică osteopatică, caracterizată prin afectarea unei zone a corpului în care s-a pierdut mobilitatea corectă. Organismul va reacționa la acest dezechilibru creând zone de compensare și adaptări corporale care nu sunt favorabile homeostazei generale a organismului.
Fiecare pacient este evaluat individual și un tratament adecvat personalizat în funcție de nevoile specifice ale acestora.
Trecem printr-un istoric amănunțit despre motivul vizitei, istoricul medical de fond (întrucât ar putea fi toate legate), facem un examen amănunțit care poate include teste ortopedice dacă există o vătămare a unei articulații și apoi tratăm.
O serie de tehnici sunt utilizate, cum ar fi mobilizarea țesuturilor moi, manipularea articulațiilor, rearticularea, întinderea, tehnica de energie musculară (MET), cupping, ac uscat și exerciții și întinderi pilates prescriptive.
Selectăm tratamentul în funcție de modul în care corpul tău răspunde cel mai bine.Call Now Button
WhatsApp chat